مسأله استخدام شدن، گزینش گردیدن و معاونت و همکاری نیروی انسانی در شرایط کنونی از جمله موضوعات ضروری در فرآیند زندگانی اقتصادی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی، افراد برشمرده میشود. بههمین جهت، حکم جواز و یا عدم جواز استخدام گردیدن و گزینش نمودن فرد مسلمان در سازمانها، بهخصوص سازمانهای غیر اسلامی از جمله مباحث فقهی و دینی مبتلابه در عصر فعلی، تلقی میشود. بههمین منظور، تحقیق حاضر سعی نموده است که موضوع را از منظر آیات، روایات، عقل، سیره و اجماع، مورد بازاندیشی قرار دهد تا حکم گزینش و همکاری فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی، روشن گردد. بنابراین، تحقیق پیشرو برای تبیین مسأله و ارائه پاسخ مناسب به سؤال تحقیق که «حکم استخدام فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی از منظر اسلام چیست؟»، پس از بررسی اجمالی و فهرستوار آیات، روایات، عقل، سیره و اجماع به تبیین و بررسی دیدگاههای مطرح پرداخته است. پژوهش حاضر ضمن بررسی مستندات و دیدگاههای موجود به این نتیجه دستیافته است که نفس استخدام موجب حرمت و یا جواز نمیشود، بلکه حرمت و جواز زمانی مفروض تلقی میشود که پیامدهای منفی و مثبت را برای شخص مستخدم و یا جامعه اسلامی بدنبال داشته باشد. لذا، نویسنده با توجه به اهمیت، کارکردها و دستآمدهای مسأله، در نهایت با جمعبندی از بررسیهای حاصله، تحقیق را به سرانجام رسانده است.
برهانی, سلمانلی . (1401). بازاندیشی حکم استخدام فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی از منظر اسلام با تأکید بر دانش فقه. معارف اسلامی و مدیریت, 8(15), 129-156.
MLA
برهانی, سلمانلی . "بازاندیشی حکم استخدام فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی از منظر اسلام با تأکید بر دانش فقه", معارف اسلامی و مدیریت, 8, 15, 1401, 129-156.
HARVARD
برهانی, سلمانلی. (1401). 'بازاندیشی حکم استخدام فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی از منظر اسلام با تأکید بر دانش فقه', معارف اسلامی و مدیریت, 8(15), pp. 129-156.
CHICAGO
سلمانلی برهانی, "بازاندیشی حکم استخدام فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی از منظر اسلام با تأکید بر دانش فقه," معارف اسلامی و مدیریت, 8 15 (1401): 129-156,
VANCOUVER
برهانی, سلمانلی. بازاندیشی حکم استخدام فرد مسلمان در سازمانهای غیر اسلامی از منظر اسلام با تأکید بر دانش فقه. معارف اسلامی و مدیریت, 1401; 8(15): 129-156.